In 2006 ben ik gestart met glasfusing. De hoeveelheid aan verkrijgbare kleuren en de diverse technieken die mogelijk zijn met glas hebben mij enorm enthousiast gemaakt. De mogelijkheden van glas laten zich niet beperken tot alleen platte objecten maar juist vorming in combinatie met versmelten van kleuren leidt vaak tot bijzondere objecten. Na een aantal jaren gewerkt te hebben met glasfusing merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar het maken van figuratieve objecten. Om mijn kennis uit te breiden ben ik sedert 2011 bezig met model- en portretboetseren naar levend model.  In eerste instantie ben ik vooral bezig geweest, en eigenlijk nog steeds, goed te kijken naar de juiste verhoudingen. Nu al weer een aantal jaar verder probeer ik ook de ziel van iemand in het beeld te vangen. Model- en portretboetseren in combinatie met glasfusing is wat mij intrigeert. Het versmelten van glas op keramiek is, vooral door de verschillende krimp van beide materialen, een grote uitdaging.  Er valt nog meer dan genoeg te ontdekken.

Samen met een aantal collega's hebben wij een kunstatelier in de Bankastraat 80 in Den Haag. Deze collega's (Catherine Pineau, Ingrid ten Velde, Lonneke Nijeboer, Claudia Lopez en Margaret Middendorp) maken prachtige werkstukken van keramiek, handgevormd maar ook draaiwerk. Daar zijn ook een aantal werkstukken van zowel keramiek als glas van mijn hand te bezichtigen. 

Bent u benieuwd naar de werken? Kom dan gerust langs in het atelier aan de Bankastraat 80 te Den Haag. De vaste openingstijden zijn donderdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars verwelkomen u persoonlijk. Ook zijn we op afspraak open.

 

  • thuisexpo

  • thuisexpo